5 argument för att skaffa pool

Många delar drömmen om en stor härlig pool som förgyller vardagen och bidrar till minnesvärda stunder. En dröm som inte behöver vara allt för långt bort. Det finns många fördelar med att skaffa pool, och vissa har du kanske inte ens tänkt på?

Daglig motion med poolen nära

Tänk att kunna gå några meter utanför huset och hoppa i en alldeles egen pool. Poolens funktioner är många och den kan snabbt växla från att vara en lekplats eller relaxavdelning till att bli en skön motionsyta. Simning är en skonsam träningsform som är bra för muskler, flås, koordination och välbefinnande.

Lättskött pool

En välmående pool behöver inte så mycket skötsel. Om vattnet i poolen är bra balanserat räcker det med att hålla koll på vattnets pH- och klorvärde under badsäsongen.

Klimatsmart pool för en hållbar framtid

Att tänka klimatsmart har blivit en självklarhet i dagens samhälle och poolbranschen väljer givetvis att följa med på hållbarhetståget. Det är lätt att tro att en pool drar massor med vatten men faktum är att en pool renar vattnet så att det kan användas om och om igen. Om du dessutom tänker på att minimera poolens elförbrukning kan du få ner kostnaderna, samtidigt som du gör ett klimatsmart val. Hos en professionell leverantör eller installatör av pooler kan du få flera råd som är bra att förhålla sig till för en blåare pool och ett grönare tänk.

Pool är en smart investering

Vi ska inte ljuga och säga att din poolinstallation kommer att vara lika billig som plantering av nya syrénbuskar, men en pool av god kvalitet behöver inte heller kosta en förmögenhet. 

Så vad kostar det att bygga en pool? Det beror på vilken typ av pool du ska bygga, hur mycket du gör själv och hur väl du planerar ditt poolbygge. Att ta hjälp av ett proffs blir ofta billigare i längden, för då blir det rätt från början.

En pool kan användas till så mycket; lek, simträning, dykskola, motionssim, morgondopp och poolpartyn. En välskött pool höjer inte bara värdet på fastigheten utan även på vardagslivet.  Läs mer om hur man bygger en pool.

Öka barnens vattenvana med pool

Att varannan svensk kallar sig själv för badkruka är ingen slump. Badtemperaturen i svenska vatten sträcker sig sällan över tjugo graders-strecket och större delar av året är det betydligt kallare än så. En uppvärmd pool i trädgården lockar ofta till mer badande vilket bidrar till att både barn och vuxna tränar sin vattenvana. En tidig vattenvana gör det enklare att bli simkunnig snabbare. Det är en livsviktig färdighet livet ut.

Vill du veta mer om hur du bygger en pool och vem du ska vända dig till? Hitta din närmaste poolleverantör här.