Privata Pooler

Gruppens mål och syfte

Arbetsområdena för verksamheten inkluderar marknadsföring, strategi och planering för kommunikation, kompetensutveckling med fokus på strukturerade och modulbaserade utbildningar som kan validera och certifiera deltagarna. Hållbarhetsfrågor är också viktiga, särskilt i samband med den nya energideklarationen och att minska energipåverkan. Verksamheten strävar också efter att ta fram branschfakta och breda mätningar för att skapa en oberoende bild av den installerade basen av privatpooler samt att undersöka intresset för att skaffa en egen pool och allmänhetens attityder gentemot privatpooler.

EUSA Awards 2024

Nu är det dags att skicka in dina bidrag. Klicka på knappen för att komma till tävlingen.

EUSA Awards – Europas största pooltävling

Arbetsgrupper inom Nätverksgrupp privata pooler

För att strukturera upp arbetet inom privata pooler har våra medlemmar delat in sig i ett flertal arbetsgrupper som arbetar med olika sakfrågor. Hela nätverksgruppen träffas sedan för att diskutera vad som händer i varje grupp, hur det går för branschen och hur vi kan arbeta för att stödja varandra. Arbetsgrupperna förändras beroende av vilka behov som finns och vilka frågor som ligger våra medlemmar varmast om hjärtat.

Våra arbetsgrupper

Just nu har vi 5 arbetsgrupper; Marknadsföring och kommunikation inom privata pooler, kompetens och utbildning, hållbarhet, statistik och rapporter och en grupp som planerar gemensamma mässor och sammankomster.

 • I den här gruppen arbetar vi för att nå ut till våra medlemmar och allmänheten med information om den privata poolbranschen i Sverige och Europa.

 • Syftet med gruppen är att höja kompetensen inom privata pooler för att skapa ett tryggare bad-Sverige. Vi arbetar tillsammans med Nordiskt Valideringsforum för att ta fram metoder för att validera våra kunniga och erfarna poolbyggare, säljare, tekniker och montörer.

 • En av våra viktigast arbetsgrupper just nu. Här arbetar vi med frågor så som vattenförbrukning, hållbarhet, miljöpåverkan och pool-shaming. Är det ok att köpa pool 2023? Vi ser fram emot att publicera material under hösten för att kunna hjälpa allmänheten i processen att köpa pool.

 • Hur många pooler såldes 2021, 2022 och 2023. Hur ser försäljningen ut i Sverige jämfört med resten av Europa. Den här arbetsgruppen samlar material från våra medlemsföretag och myndigheter för att sammanställa vad som händer i poolbranschen.

  Rapport – Poolförsäljning 2021-2023

 • Är Sverige redo för en Pool-mässa? Här håller vi dialoger med våra medlemsföretag och olika mässbolag för att utforska möjligheterna.

Miljöstandarden EN 17645

Vill du veta allt om den nya miljöstandarden för hemmapooler ska du logga in och läsa standarden på sis.se. Vill du veta lite om vad standarden innebär kan du göra det här.

Miljöstandard – EN 17645

Internationellt arbete

Svenska Badbranschen är stolta medlemmar i EUSA, branschorganisationen för Europas branschorganisationer för alla som arbetar inom pool och spa och WAPSA, som består av branschorganisationer från hela världen.

Läs mer här

Hur många pooler och spabad finns det i Sverige idag?

Här kan du läsa mer om hur försäljningen går och hur många pooler och spabad det finns i Sverige just nu. Den här informationen delas sedan med branschorganisationer världen över som sammanställer statistik från världens alla hörn.

Här hittar du rapporten

Funderar du på att köpa pool?

Ett flertal medlemsföretag har samarbetat för att ta fram en köpguide för dig som planerar att köpa pool. Funderar du på att bygga själv eller kommer du att anlita en poolmontör? Läs vår guide för att lära dig allt om att köpa pool.

Köpguide för privat pool

Hållbart poolägande

Tips för poolägare Det finns mycket varje poolägare själv kan göra för att minska vatten-, energi- och kemiförbrukningen. Här kommer våra tips på hur du bäst tar hand om din pool för att ha en så miljömässigt hållbar pool som möjligt.

Hållbart poolägande

Certifieringsutbildning 2023-2024

Är du en familj som letar efter en seriös poolbyggare eller en poolbyggare som vill försäkra dig om att du har rätt kompetens. Läs mer om Svenska Badbranschens Certifiering

Certifiering

Pooltäckningar

Sitter du och funderar på vilken pooltäckning som passar bäst hos er? Är du arkitekt och funderar på vilken pooltäckning du ska rita till en kund? Här kan du läsa om för- och nackdelar med de vanligaste typerna som finns på den svenska marknaden idag.

Läs mer pooltäckningar

Driftjournaler för privata hemmapooler

Nu har Svenska Badbranschen i samarbete med medlemsföretagen tagit fram en driftjournal för privat bruk. Det finns många fördelar med att använda driftjournal. Läs mer och ladda ner din journal.

Läs mer här

Arbetar du inom privata pooler?

Som medlem i nätverksgrupp privata pooler kan du påverka branschens riktning. Du träffar likasinnade och får tillgång till branschstandarder, utbildningar och tryckt material. Hör av dig idag så berättar vi mer om hur det är att vara medlem i Svenska Badbranschen.

Detta ingår i medlemsskapet

 • Vi träffas med jämna mellanrum i olika städer runt om i Sverige eller digital
 • Tillgång till handböcker och tryckt material
 • Vi erbjuder ett flertal utbildningar för våra medlemmar och har möjlighet att ta fram nya utbildningar efter behov
 • Vad är viktigt för dig? Hur vill du förändra och förbättra pool-Sverige? Här arbetar vi för att göra skillnad, på riktigt.
 • Svenska Badbranschen kommer återigen att erbjuda certifiering av erfarna företag inom privata pooler. Vi återkommer med mer information om certifiering längre fram

Kontakt